Bâlea | Telecabine rămase fără frâne, şase oameni răniţi. Poliţiştii au deschis dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
accident telecabina balea (2)
Foto: Ionuț Ciobanu

Accident fără precedent la Bâlea, în judeţul Sibiu. Şase oameni, între care două turiste străine şi un copil de 4 ani, au fost răniţi într-un accident de telecabină la instalaţia ce leagă Bâlea Lac de Bâlea Cascadă. Cele două telecabine care circulau în tandem au rămas fără frâne şi s-au izbit de staţiile de îmbarcare. Cei 15 oameni aflaţi în interior au căzut unii peste ceilalţi, iar şase au ajuns la spital. Medicii apreciază că trei dintre răniţi: o turistă din Norvegia, un bărbat cu piciorul rupt şi un copil de 4 ani ar avea nevoie de spitalizare.

accident telecabina balea (2)
Foto: Ionuț Ciobanu

ACTUALIZARE 00.20. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr, a declarat, pentru News.ro, că poliţiştii Secţiei IV Porumbacu au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de telecabină de la Bâlea.

Poliţiştii vor aştepta rezultatele verificărilor efectuate de către specialiştii ISCIR, care trebuie să stabilească din ce motiv nu au putut frâna cele două telecabine şi au intrat cu viteză în staţiile de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, izbindu-se de peron.

După rezultatul anchetei specialiştilor, poliţiştii vor stabili împotriva cui se va îndrepta cercetarea penală, dacă acest lucru se impune, a mai spus sursa citată.

Reprezentanţii firmei private care administrează telecabina de la Bâlea susţin că instalaţia are toate avizele necesare şi reviziile la zi.

ACTUALIZARE 18.00: O turistă din Norvegia și una din Ungaria se numără printre persoanele rănite în accidentul cu telecabină de la Bâlea Lac. Ambele sunt în afara oricărui pericol și au fost transportate la Spitalul Județean din Sibiu. 


ACTUALIZARE 17.00: Toate cele șase persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență din Sibiu și sunt în afara oricărui pericol. Cele două victime de la Bâlea Lac au fost transportate cu elicopterul. 

Cauza accidentului este o defecțiune la sistemul de frânare. Linia de telecabine aparține unui operator privat, care este obligat prin lege să facă toate demersurile necesare pentru ca astfel de situații să nu se întâmple. 


ACTUALIZARE 15.10: Două persoane sunt blocate la stația Bâlea Lac, unde a doua telecabină a rămas fără frâne și s-a lovit de stație. Lucian Radu, prefectul Sibiului, a precizat că Transfgărășanul este închis, așa că a fost chemat un elicopter SMURD pentru a transporta victimele la spital. 

Cele patru victime de la stația inferioară sunt transportate către Spitalul Județean din Sibiu. 


ACTUALIZARE 14.40: O a doua telecabină a fost implicată într-un accident similar între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, în urma căruia au fost rănite alte trei persoane. Inițial se știa de o singură telecabină care a rămas fără frână, când cobora de la Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă, și s-a lovit de stație. Patru persoane au fost rănite. În total, numărul răniților se ridică la șapte persoane. 

Operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare. SMURD a trimis un elicopter pentru a ajuta la transportarea răniților la spital. 

Cea mai plauzibilă explicație este că sistemul de frânare al linii de cabine s-a defectat, motiv pentru care ambele telecabine s-au izbit violent de stație. Una dintre telecabine se afla la Bâlea Lac și cealaltă la Bâlea Cascadă. 


Patru persoane au fost rănite după ce telecabina în care se aflau s-a izbit de stație când cobora de la Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă. 15 persoane se aflau în telecabină la momentul impactului. 

Serviciile de Urgență au anunțat că turiștii nu au suferit răni grave. Printre persoanele rănite se numără și un copil de patru ani, care are o fractură la nas. Un bărbat s-a rănit la picior și două femei acuză dureri la nivelul coloanei. 

Mai multe echipaje de pompieri, SMURD și salvamontiști au ajuns la fața locului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri