Cazul româncei torturate în Italia. Femeia va primi pașaport temporar

Data actualizării: Data publicării:
MAE sigla

Românca sechestrată și torturată în Italia timp de zece ani va primi pașaport temporar, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale. În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială”, precizează MAE, într-un comunicat.

„Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuții consulare, a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române.Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România.

Ministerul afacerilor externe mulțumește autorităților italiene pentru buna cooperare și sprijinul oferit în acest caz. Ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, cetăţeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei”, se mai spune în textul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri