Ce este mit şi ce este adevăr în legătură cu mahmureala și cum poți scăpa de ea

Data actualizării: Data publicării:
vama

Dacă noaptea trecută ați băut mai mult decât este obișnuit organismul, atunci ar fi cazul să căutați cele mai eficiente remedii anti-mahmureală.

vama

Este adevărat că murăturile și cafeaua ajută. În primul rând, trebuie verificată foarte bine originea licorilor pe care le beți. Cu cât sunt mai artificiale și făcute în garaj, cu atât sunt mai toxice. Nu uitați că alcoolul nu este un blând cu ficatul, dar dacă mai introduceți și o susbstanță chimică straină, este cu atât mai toxică licoarea, deci ficatul o va încasa de două ori.

În al doilea rând, este foarte bine să se țină cont că nu trebuie băut alcool pe stomacul gol. Totdeauna cu mâncare. Dacă mâncarea este și un pic mai grasă, atunci se permite consumul unei cantități puțin mai crescute de alcool, deoarece două organe esențiale sunt acelea ce intervin în procesul de metabolizare. În primul rând intestinul, pentru că pe acolo se face absorbția și, în al doilea rând, ficatul. Există o enzimă, alcool de hidrogenază, care trebuie să desfacă moleculele de alcool.

Pentru a o putea ajuta, se știe că o moleculă de alcool se desface, se metabolizează având nevoie de două-trei molecule de glucoză, de ceva dulce, și de trei-șase molecule de apă. Concluzia este că ajutați ficatul în momentul în care, împreună cu alcoolul, consumați lichide și ceva dulce.

Ce trebuie să consumați după o noapte „agitată”

Citrice sau limonadă - acidul citric intervine în procesele metabolice.

Cafeaua este un foarte bun tonic cerebral. Nu ajută la metabolizarea alcoolului ci la durerea de cap de a doua zi, la starea de cap greu.

Ciorbă de potroace – acritura are la bază sarea, care, introdusă în organism, cere apă. Consumul mare de apă după acritură curăță organismul.

Dulciuri – trebuie să fie sub formă concentrată, de preferință ciocolata. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri