Ce spun politicienii USL despre declarațiile lui Traian Băsescu pe tema raportului

Data publicării:
03022013 20ivan-47411

„Am citit și raportul, mi-am făcut temele. Băsescu nu are nicio cădere să vorbească în numele României, al cetățenilor, din moment ce în vară 7,4 milioane i-au spus să plece”, a spus Cătălin Ivan, purtător de cuvânt și europarlamentar PSD, pe tema declarațiilor președintelui.

„De-a lungul acestei ore, când m-am forțat să îl ascult, trei lucruri se pot distinge. obsesiile lui Băsescu legate de faptul că în vară a fost aproape de suspendare, obsesia pentru instituțiile care funcționează în interesul lui - ANI, DNA, CSM - și obsesia față de moguli gen Ghiță, Voiculescu, pe care nu îi suportă”, a subliniat el.

„Dacă sunt incompatibili, dacă respectivii nu își lămuresc situația, să își piardă mandatul. Nu iau apărarea nimănui aflat în conflict cu legea”, a adăugat el.

„ANI e o instituție politizată, sinistrul domn Georgescu face dosare la comandă. ANI, DNA, instituțiile care au funcționat pentru Băsescu nu sunt credibile. Un parlamentar nu își poate pierde mandatul numai pentru că Georgescu a primit ordin să îi facă dosar. ANI nu e instanță, poate sesiza probleme, dar ele se lămuresc în instanță”, a declarat Ivan.

„Nu e greșit că presa sesizează problemele. Nu e greșit că publicații străine au scos la iveală probleme legate de președintele Germaniei sau premierul Spaniei. Nu este linșaj”, a subliniat el.

„Nu cred că Băsescu mai are calitatea de a emite opinii, românii l-au trimis acasă. Băsescu, ca întotdeaua, pune pe primul plan intersele personale și de partid. Interesele României sunt ca țara și cetățenii să nu fie denigrați prin intermediul unor rapoarte oficiale ale unor instituții internaționale. Avem datoria să luptăm și să îndreptăm marea nedreptate ce se face României”, a declarat Tudor Chiuariu, PNL, președintele comisiei juridice din Senat.

„În raport, împotriva minciunilor lui Băsescu, nu se scrie că statul de drept e pus sub semnul întrebării, e propaganda antinațională a lui Băsescu. În privința standardelor europene, afirm că până nu o să avem un mecanism care să se aplice tuturor statelor membre, nu vom ști care sunt standardele în acest domeniu”, a adăugat el.

„E nedrept să aruncăm la fiecare șase luni cu acuzații la adresa României, când în celelalte state membre nu se aplică aceleași standarde. Altfel, am observa că situația acolo e mai gravă decât la noi. E un act de trădare ca autoritățile în drept să stea și să se uite cum imaginea țării e afectată, uneori prin rapoarte ce dau dovadă de neprofesionalism”, a subliniat Chiuariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...