CFR Călători are management privat. Alexandra Gătej, noul președinte al Consiliului de Administrație

Data publicării:
21032013 20conducere 20cfr-56081

Alexandra Gătej a fost din 2005 până în 2009 președinte al companiei Unilever pentru Europa Centrală și de Sud, având de administrat afacerea din opt țări, a spus ministrul Transporturilor.

În 2009, Alexandra Gătej a fost numită consilier la Cotroceni, funcție din care a demisionat la sfârșitul anului 2010, în urma unor informații vehiculate de presă în legătură cu o presupusă colaborare a sa cu fosta Securitate comunistă.

Conform unui comunicat al CNSAS, Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformații în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofițerilor. În consecință Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a emis pe numele Alexandrei Gătej o adeverință care atesta că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator.

În martie 2011, Gătej a fost aleasă președinte al Camerei de Comerț Americane în România (AmCham), ea reprezentând compania Maldon & Wat.

Ministrul Relu Fenechiu a anunțat, joi, echipa care va asigura managementul CFR Călători. Noul director general al companiei este actualul director general adjunct Valentin Dorobanţu.

CFR Călători este a treia companie din subordinea Ministerul Transporturilor care are manageri privaţi. Societatea feroviară de transport persoane a avut anul trecut pierderi de 450 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri