Șeful ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, declarase vineri, la Digi24, că autoritățile române au identificat firma producătoare a conservelor de carne de vită retrase de pe piața britanică.
Compania subliniază, răspunzând unei solicitări Digi24, că este vorba de urme de ADN de carne de cal, și nu de carne de cal propriu-zisă. Compania explică situația printr-o eroare în procesul de tranșare și transportare a materiei prime, când ar fi fost posibil un contact accidental cu ADN cabalin, „cel mai probabil pe traseul de producție de la furnizorul de materie primă, până la momentul ambalării”.
Scandia Food mai subliniază că retragerea nu a avut loc din cauza unui pericol alimentar, ci este o consecință a unei etichetări neconforme. Întreg lotul a fost retras de la comercializare de pe piața britanică.
Potrivit companiei, responsabilitatea aparține furnizorilor de cărnuri, iar incidentul nu are nicio legătură cu Scanda.
În momentul recepției efectuate de Scandia Food pentru materia primă din lotul respectiv, aceasta a fost însoțită de acte doveditoare în conformitate cu legislația în vigoare.
Este prima problemă de acest gen cu care se confruntă Scandia Food în întreaga sa istorie de 90 de ani, susține directorul general Andrei Ursulescu.