Copil salvat din fosa septică a grădiniței

Data publicării:
gradinita

Un copil de 3 ani, din Botoşani, a fost la un pas de moarte, după ce a căzut în fosa septică a grădiniţei. Băiatul a povestit că a mers la toaleta din curte fără să fie supravegheat. Educatoarea nu a dat prea mare importanţă incidentului și i-ar fi spus mamei că băiatul n-are nevoie decât de o pastilă pentru răceală. Medicii spun însă că a suferit traumatisme la cap şi coloană. O anchetă a ISJ a început deja.

„Vino la grădiniță, că s-a întâmplat un incendiu!” - Aşa a sunat telefonul care a alertat-o pe mama băiatului de trei ani. Când a ajuns la grădiniţă, femeia şi-a găsit copilul înfăşurat într-o pătură, tremurând.

„Plângea, era vânăt la față, la ochi, tremura tot, învelit. Hainele, dezastru cu ele. Când m-a văzut a început să plângă mai tare”, povestește Andreea Vezeteu, mama copilului.

Educatoarea i-a spus atunci că băiatul tocmai fusese salvat din fosa septică.

Copilul a venit singur la toaletă şi, după ce a intrat, a căzut în gura de vidanjare, care iniţial era acoperită cu o bucată de tablă, iar acum capacul a fost înlocuit cu unul din fier”, relatează Andreea Petrescu, reporter Digi24.

„Cu surioara lui de cinci ani l-a trimis la baie și doamnele stăteau în clasă. Ce făceau nu știu. El sărit pe capacul ăla, s-a îndoit și a căzut. S-a lovit la mână un pic, e număi tăiat, și după cap. Spunea că îl doare după cap. Doamna educatoare nu a putut să-l scoată și a chemat un vecin. Este bine, mi-a zis că este vânăt, luați-l acasă și înveliți-l bine într-o păturică și îi dați un paracetamol”, a mai spus mama copilului.

Femeia a sunat însă la medicul de familie, care a sfătuit-o să îl ducă de urgenţă la spitalul din Botoşani.

„Este vorba de un traumatism cranian și de coloană cervicală. Îl trimitem la computer tomograf, mai facem și investigațiile care se impun la orice traumă”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic pediatru la Spitalul Judeţean Botoşani.

Între timp, Inspectoratul Școlar Judeţean din Botoșani a început o anchetă. Din primele informaţii reiese că, într-adevăr, copilul a mers la toaletă neînsoţit de un adult.

S-a constituit deja o comisie pentru stabilirea împrejurărilor ce au condus la producerea incidentului, iar inspectorul teritorial se va deplasa la grădiniţa respectivă pentru a verifica dacă au fost respectate procedurile. El trebuie însoţit de către personalul îngrijitor. Acestea sunt procedurile”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Botoşani.

Nimeni din conducerea grădiniţei nu a vrut să comenteze incidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri