Cum au fost pedepsiți de școală elevii care au hărţuit sexual o profesoară. Poliția face anchetă separată

Data actualizării: Data publicării:
sala de clasa
Elevii de 13 ani care au hărţuit sexual o profesoară s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii de 13 ani care au hărţuit sexual o profesoară în timpul orei de curs, la şcoala gimnazială din Pietriceaua, s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă, informează, vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Conform sursei citate, evenimentul a avut loc la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, structură a Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab” din comuna Brebu.

„În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu 'Mustrare scrisă' şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă 'Observaţie scrisă'”, precizează informarea IŞJ Prahova.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

„Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât şi cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiştilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională”, mai precizează sursa citată.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova mai anunţă şi că va demara o anchetă proprie, privind activitatea de la nivelul unităţii de învăţământ.

Poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă penală vizându-i pe doi elevi de 13 ani, care ar fi hărţuit sexual o profesoară, o filmare video cu momentul respectiv fiind postată în mediul online, potrivit Agerpres.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulţi elevi care prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relaţii Publice (...) este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic”, se arată într-o informare transmisă vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri