Cutremur de 4,7 resimțit în mai multe orașe din România. Un nou seism s-a produs în cursul nopții

Data actualizării: Data publicării:
cutremur

Un cutremur de 4,7 a avut loc vineri seară, la ora 23.02, în zona seismică Vrancea, fiind urmat în cursul nopții de un altul cu magnitudine 3,4 pe scara Richter. 

ACTUALIZARE SÂMBĂTĂ, ORA 3:00 Institutul pentru Fizica Pământului anunță că un nou cutremur a avut loc sâmbătă, la ora 2:46, tot în zona seismică Vrancea. Magnitudinea noului seism a fost de 3,4 pe scara Richter, iar adâncimea la care s-a produs a fost estimată la 68,2km

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești(38km), Panciu(43km), Onești(48km), Focșani(52km), Tîrgu Ocna(52km).


ACTUALIZARE. INFP a revizuit din nou magnitudinea cutremurului care s-a produs vineri seara la 4.7, iar adâncimea - la 120 de kilometri.


Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (37km), Panciu (42km), Onești (47km), Focșani (51km), Tîrgu Ocna (52km).

Inițial, magnitudinea a fost anunțată la 4,7 pe scara Richter, apoi a fost rectificată la 4,5.

Seismul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri.

Cutremurul s-a simțit București și în mai multe orașe din țară - Constanța, Galați, Brașov, Pitești, Tecuci, Vaslui, Iași și Tecuci, ne scriu telespectatorii Digi24.

Centrul Seismologic Meriteranean-European a anunțat inițial că este vorba despre un cutremur de 4,4, iar apoi a schimbat magnitudinea la 4,5.

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

Cutremurul de vineri a fost al doilea cel mai puternic de anul acesta. La 8 februarie 2017, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5, care a fost resimţit şi în Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri