De la 1 ianuarie 2014, numărul românilor care vor pleca la muncă în Marea Britanie s-ar putea dubla

Data publicării:
big ben london england.jpg.size.xxlarge.letterbox

Până acum, Marea Britanie aloca, în fiecare an, aproximativ 25.000 de permise de muncă pentru români şi bulgari, dar numărul aplicanâilor era dublu. Odată cu ridicarea acestei restricţii, din 2014 e de aşteptat ca numărul românilor plecaţi să lucreze acolo să explodeze.

„Persoanele care doresc să aplice pentru postul de asistent medical vor beneficia de salarii în funcţie de experienţă, de la 21.000 de lire brut pe an până la aproximativ 27.000 de lire brut pe an. Pentru programatori şi specialişti în domeniul IT, salariile variază de la 30.000 de lire brut pe an până la 40.000 de lire brut pe an”, spune Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Cele mai multe oferte de angajare sunt însă în domenii precum agricultură, construcţii, servicii şi menaj. Specialiştii în resurse umane spun că ar putea creşte semnificativ numărul muncitorilorm necalificaţi, care prestează munci fizice.

Salariul porneşte de la 6,31 de lire sterline pe oră, însă trebuie luate în calcul şi cheltuielile zilnice. Hrana nu este scumpă, utilităţile nu sunt foarte scumpe, însă chiriile şi transportul costă destul de mult.

Acest lucru nu îi descurajează pe români, mai ales pe cei care au mai lucrat peste graniţă.

Potrivit statisticilor, majoritatea românilor plecaţi să lucreze în Marea Britanie sunt bărbaţi, au studii medii sau superioare, iar vârsta este cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri