Deţinutul de la Penitenciarul Jilava care evadase ieri a fost prins în această dimineață

Data publicării:
penitenciar jilava 18 dec

Deţinutul de la Penitenciarul Jilava care evadase ieri a fost prins în comuna Voluntari. Bărbatul lucra la staţia de sortare a deşeurilor de la Glina, în momentul în care a fugit. Deţinutul avea de ispăşit o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru furt calificat. Conducerea penitenciarului a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a fugit deţinutul.  

Actualizare 8.21. Deținutul care a evadat ieri a fost prins în urmă cu puțin timp, în comuna Voluntari, a anunțat, la Digi24, Cristian Erving Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului București-Jilava. Deținutul riscă o pedeapsă suplimentară pentru evadare, cuprinsă între 6 luni și 2 ani, a mai spus Cristian Erving Micu.

____________________________________________________________________________________

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristian Micu, deţinutul nu este înarmat şi este căutat în Bucureşti şi în zonele limitrofe.

Evadatul se numeşte Olteanu Florin, care are o înălţime de 1,80 metri, ochi căprui, ten deschis, faţă ovală şi un tatuaj pe antebraţul drept.

Acesta a fost arestat în luna februarie 2013 şi a beneficiat de la început de regim semideschis. În mai 2014 ar fi putut fi eliberat condiţionat, mai ales că fusese de două ori recompensat pentru bună purtare.

„Tocmai de aceea, nu avem încă o justificare a actului comis astăzi”, a spus Cristian Micu la Digi24.

Pentru evadare, pedeapsa este cuprinsă între 6 luni şi doi ani de închisoare, care se adaugă la pedeapsa pe care o are de executat.

Conform procedurilor, s-a constituit o comisie care să stabilească cu exactitate cauzele care au dus la acest incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri