Directorul Companiei Naţionale a Uraniului a demisionat: Motivele sunt personale şi unilaterale

Data publicării:
crucea uraniu

Sediul administrativ Crucea. FOTO: cnu.ro 

Ioan Moraru, directorul Companiei Naţionale a Uraniului, a declarat pentru Mediafax că a avut cu ministrul Energiei "o discuţie foarte la obiect" pe problemele Companiei Naţionale a Uraniului, iar la finalul întâlnirii şi-a depus demisia.

El a susținut că demisia sa nu are legătură cu "discuţia foarte corectă" pe care a avut-o cu ministrul şi nici cu conflictul de muncă de la Exploarea de Uraniu de la Crucea.

"Motivele sunt personale şi unilaterale" a spus I. Moraru. El a menţionat că a convenit cu ministrul ca, până la numirea unui nou director general, să gestioneze în continuare activitatea companiei.

Potrivit Mediafax, surse politice susțin că în funcţia de director general al Companiei Naţionale a Uraniului ar putea fi numit Constantin Harasim, fost subprefect al judeţului Suceava, demisionar din PNL şi susţinător PLR.

Aproximativ două sute de mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea sunt blocați în subteran de luni și ameninţă că, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, vor intra în greva foamei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri