Dispărut fără urmă. Tânărul olimpic din Bacău este căutat în continuare în toată ţara. Andrei Cobuz, în vârstă de 18 ani, nu este de găsit de miercuri

Data publicării:
andrei cobuz

Căutările în cazul elevului olimpic la informatică din Bacău, dispărut de acasă în urmă cu şase zile, au fost extinse. Poliţiştii l-au dat în urmărire generală, însă până acum nu au nici un indiciu. Băiatul de 18 ani a plecat de acasă miercuri după-amiază şi nu s-a mai întors.

Andrei Cobuz a fost dat dispărut miercuri seara. Elevul se pregătea pentru olimpiada de Informatică, la care ar fi trebuit să participe chiar vineri. Poliţiştii l-au dat în urmărire naţională şi iau în calcul toate variantele - de la sinucidere până la răpire. Îl caută în toate locurile publice, inclusiv în gări şi aeroporturi, dar şi în lacurile din împrejurimi.

Deşi băiatul nu frecventa un anturaj suspect şi nu a creat până acum probleme, părinţii bănuiesc că acesta a fost răpit sau a plecat din ţară.

Anul trecut, Andrei a luat locul III la Olimpiada naţională de Informatică. Anul acesta, voia să îşi depăşească performanţa.

Andrei Cobuz a plecat de acasă luând doar rucsacul şi telefonul mobil. Ultimul semn pe care băiatul de 18 ani l-a lăsat a fost un mesaj trimis unui coleg de clasă, în care îl întreba ce notă a luat la un test dat la matematică. Tânărul şi-a închis apoi telefonul şi nu a mai fost de găsit.

Cu câteva ore înainte, tatăl său a venit de la serviciu pentru a lua câteva acte. L-a găsit acasă, se pregătea pentru olimpiada care urma vineri. „Părea foarte relaxat. Nu cu gândul de plecare, nimic suspect, știam că trebuia să stea acasă și să mai repete pe ultima sută de metri”, spune Vasile Cobuz.

Mai târziu, Andrei a vorbit la telefon şi cu mama lui, care nu a simţit că ar fi ceva în neregulă. Când a ajuns acasă însă, uşa era încuiată, iar Andrei nu era nicăieri. Lipsea şi telefonul lui mobil.

Andrei are 1,75 metri înălţime, aproximativ 75 kilograme, păr castaniu, tuns scurt, ochi căprui. La momentul dispariţiei, purta pantaloni de culoare albastră şi era încălțat cu pantofi sport negri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri