"Dorel" a dat ultima lovitură la Hunedoara

Data publicării:
dorel

"Dorel" nu a rămas şomer. Lucrează încă, iar ultima lovitură a dat-o la Hunedoara. A lăsat sute de oameni fără apă pentru că nu a îngropat destul de adânc conducta principală. Ţeava a îngheţat, iar oamenii şi-au petrecut iarna cărând apă de la fântâni.

200 de famili din Criscior stau fără apă potabilă, după ce ţeava principală de apă a înghețat. Conducta a fost instalată în urmă cu aproape un an şi a costat 10.000 de lei. Localnicii dau vina pe muncitori care au acoperit ţeava cu pământ şi nu au îngropat-o suficient de adânc.

Firma care a efectuat lucrarea și care este furnizorul de apă din județ dă vina pe frigul de afară, deşi muncitorii recunosc că ţevile nu au fost îngropate cum trebuie.

Cristian Luca, reprezentant Apaprod: „(La cât ar fi trebuit băgată?) La 90. (Și la cât e băgată?) Păi undeva la 50, 60 în unele zone...(adică 20, 30 de cm diferență?) Nu chiar. (Deci există zone unde îi mai la suprafață)”.

Gelu Polverea, viceprimar Criscior: „Au venit echipe, au încercat, au săpat, au încercat să dezghețe, dar n-au reușit”.

Andreea Morogan, purtătorul de cuvânt al Apaprod Deva: „În ultimii ani nu s-au mai înregistrat minus 10 grade zile întregi, din acest motiv a înghețat atât branșamentul lor, executat în regie proprie, cât și rețeaua de alimentare cu apă”.

Muncitorii dau asigurări că oamenii vor avea apă peste câteva săptămâni. Localnicii sunt convinşi că aşa va fi pentru că în câteva zile vine oricum primăvara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri