Drumul național care este traversat cu scara trece prin orașul fără trotuare

Data publicării:
oras

Locuitorii din Ştei circulă de mai bine de un an pe mijlocul drumului, printre maşini. Elevii, la fel. În fiecare dimineață, în drumul lor spre școală, sute de elevi din Ștei sunt obligați să ocolească lucrările să intre pe șosea cu riscul de a fi acroșați de mașinile care circulă în zonă.

„Da, există de multe ori riscul unor accidente pentru că noi mergem pe șosea, unde circulă mașinile, ca să ne ferim de bălți”, spune unul dintre elevi.

Iar părinţii stau mereu cu sufletul la gură când copiii pleacă spre şcoală.

„Drumul nu are trotuar nici pe o parte nici pe cealată, șanțurile sunt de doi metri. Anul trecut a fost la fel, anul acesta au început din nou”, spune un părinte.

Primarul dă vina pe constructor care, după ce a tras utilităţi, nu a refăcut trotuarele.

„Din discuția cu constructorul am fost sesizați de faptul că nu au primit bani pentru acest an”, a declarat Iulian Balaj, primarul orașului Ștei.

Iar muncitorii ridică din umeri când sunt întrebaţi când vor fi terminate trotuarele: „Nu suntem noi cu trotuarele!”

Directorul liceului la care merg elevii a cerut ajutorul poliţiei pentru a preveni eventualele accidente.

Cristian Andru, directorul colegiului Avram Iancu Ștei: „Normal că suntem îngrijorați de soarta elevilor noștri care fac zilnic acest drum dus-întors, iar vizavi de această problemă am avut o întâlnire chiar luni cu poliția rutieră în prevenirea accidentelor.”

„S-a luat legătura cu firma de care pomeneam și care a spus că în cel mai scurt timp, o zi-două, vor construi o pasarelă pietonală”, a declarat comisar șef Dorin Sava, comandantul poliției rutiere Bihor.

Firmele care lucrează în zonă au fost amendate de mai multe ori. Şi nu este singura situaţie absurdă de pe Drumul Naţional 76. La nici 5 kilometri, în comuna Rieni, oamenii trebuie să urce scara pentru a traversa şoseaua, după ce firmele de construcţii care repară drumul au săpat şanţuri de un metru şi jumătate în faţa caselor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri