Eduard Hellvig, directorul SRI: 70% din informări ajung la Guvern

Data publicării:
hellvig

„Lupta împotriva corupţiei este o chestiune de siguranţă naţională”, a declarat şeful SRI pentru Adevărul.

„Convingerea mea certă este că nu putem să ajungem să avem o societate puternică şi un stat puternic decât dacă avem o societate curată. (...) Preocuparea noastră rămâne în continuare prevenţia. Vă spun un aspect important: aproape 70% din informările pe care le furnizăm ca instituţie le facem către Guvern, care este principalul nostru beneficiar”, a declarat Eduard Hellvig.

Directorul SRI a subliniat că lupta anticorupţie trebuie să continue. „Serviciul Român de Informaţii are datoria şi responsabilitatea de a contribui ca societatea românească să ajungă la parametri competitivi la nivel european”, a precizat Hellvig.

În ceea ce priveşte relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, ea este una bazată pe încredere, însă discuţiile se poartă strict la nivel instituţional.

„Există, cel puţin asta e convingerea mea, o relaţie de încredere, bazată pe un set de valori, încă din perioada în care eram oameni politici. (...) Niciodată, şi subliniez niciodată, de când mă aflu în această funcţie, preşedintele României nu a discutat cu directorul SRI decât din perspectivă instituţională şi cred că acest lucru este extrem de important”, a spus directorul SRI.

Mai mult, Eduard Hellvig precizează că politicul nu se amestecă cu zona serviciilor, chiar dacă şeful structurii vine din rândul politicienilor.

„Majoritatea celor cu care am interacţionat în mediul politic, înainte de a fi directorul instituţiei, au înţeles că mă aflu într-o ipostază care nu îmi mai permite să ţin legătura cu mediul politic aşa cum o făceam atunci când mă aflam în interiorul clasei politice, iar, pe de altă parte, problematica cu care mă confrunt zi de zi m-a îndepărtat de zona politică”, a mai declarat Eduard Hellvig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri