Edward Luttwak, strateg militar: Poziția României în NATO nu depinde de alegeri, dar cea din UE depinde

Data publicării:
icon roman

Balazs Barabas, realizator Digi24: Vom avea curând alegeri prezidențiale în România. Credeți că este important cine va deveni președintele țării, când vorbim despre poziția României ca membru UE și NATO?

Edward Luttwak, strateg militar: Poziția României în NATO nu depinde de alegeri, dar cea din Uniunea Europeană depinde, pentru că toată lumea înțelege că aici mai este de lucru la reconstrucția politică, la ridicarea unei societăți românești stabile, progresiste, legală, care este condusă de un guvern curat. Uniunea Europeană are relații dificile cu statele membre care nu au guverne curate. Așa că reconstrucția României, să îi spunem instituționalizarea, dezvoltarea, conversia României într-o țară complet vestică, ca să spun așa, face ca fiecare poziție politică să fie importantă. Un ministru român este foarte important. Președintele României este foarte important. El dă tonul, stilul și stabilește standardele. Politica României trebuie să ajungă din urmă societatea românească. Societatea românească este mult mai bună decât politica românească, așa că politica are de recuperat. Iar acest lucru se poate face doar dacă ai cei mai buni oameni politici.

Interviul integral cu unul dintre cei mai titraţi consultanţi ai Pentagonului, poate fi urmărit în această seară de la ora 22.30, în emisiunea Paşaport diplomatic cu Balazs Barabas.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri