Eugen Teodorovici își scoate mama din afacerea fără autorizație de funcționare

Data publicării:
eugen teodorovici numit la finante facebook-1

După ce Digi24 a dezvăluit că ministrul Finanţelor Publice primeşte lunar 5.000 de euro de la un restaurant care nu are autorizaţie de funcţionare, Eugen Teodorovici încearcă să îşi apere mama, fost acţionar principal în societatea care administra localul.

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice: Anul trecut, undeva prin octombrie, mi se pare dacă nu mă înşel eu, mama a ieşit din această firmă, unde a fost câteva luni de zile.

Ministrul Teodorovici este contrazis de informaţii oficiale. Potrivit Registrului Comerţului, Iulia Teodorovici a fost acţionar majoritar, cu 55%, până pe 2 aprilie 2015. Cu o zi înainte, Digi24 a trimis ministrului Finanţelor Publice o solicitare în care cerea răspuns la întrebarea de unde vin banii cu care achită credite de peste 800.000 de euro. De mai mult de un an, el a închiriat o vilă din centrul Bucureştiului unui restaurant. Localul este administrat de o firmă care o avea ca acţionar principal pe mama sa. Societatea nu a avut niciodată autorizaţie de funcţionare, motiv pentru care a fost amendată în repetate rânduri de poliţie. Oamenii legii au decis şi suspendarea activităţii restaurantului din acest motiv, dar localul a continuat să funcţioneze.

Marius Dunca, preşedinte ANPC: Este dosar penal. Dacă s-a închis un restaurant sau un operator economic, deja este dosar penal.

Poliţiştii au trimis o adresă şi Administraţiei Financiare din sectorul unde funcţionează restaurantul.

Vă rugăm să constataţi veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei, pentru punerea în aplicare a prevederilor legale privind confiscarea sumelor.

Directorul Administraţiei Fiscale nu a reacţionat însă.

Mihaela Georgescu, directorul AFP Sector 1: Cred că astea sunt fapte de competenţa Antifraudei, din punctul meu de vedere.

Reporter: Aţi sesizat Antifrauda?

Director AFP Sector 1: Dar nu ştiu despre ce este vorba.

Digi24 a cerut explicaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti, dar directorii încă nu au trimis răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri