Video Exclusiv False măicuțe se promovează pe internet și cer bani pentru dezlegări de blesteme, rezolvarea adicțiilor și ajutor la căsătorie

Data publicării:
Screenshot 2024-02-18 134923
O echipă Digi24 a contactat trei măicuțe sub pretextul că are nevoie de ajutor în rezolvarea unei probleme. Foto: captură video Digi24

O grupare de femei care se dau măicuțe și pretind că te ajută să te măriți, să scapi de adicții, blesteme și dușmani face furori pe internet. Promit soluții minune, contra cost, bineînțeles. Tariful crește în funcție de blestem, iar garanția este pe viață. Am ajuns și noi pe urmele lor. Urmează un reportaj Digi24 cu camera ascunsă.

- „Te rog să repeți după mine. Doamne, dumnezeule...”

Reporter: Doamne, dumnezeule...

- „Îți mulțumesc”

Reporter: Îți mulțumesc..

- „Că m-ai îndemnat să apelez...”

- „Deci tu ai 30 de ani. O să avem nevoie de 30 de kg de ceară sfințită pe numele tău”.

Măicuțele se promovează pe internet, pe site-uri pe care au poze de la mănăstiri din țară, pentru a da credibilitate. Toate susțin același lucru, vor să dezlege oamenii de blesteme, dar tot ele avertizează: nu apelați la vrăjitoare. O echipă Digi24 a contactat trei măicuțe sub pretextul că are nevoie de ajutor în rezolvarea unei probleme. 

Reporter: Am 30 de ani și încerc și eu să îmi găsesc pe cineva.

- „Dacă este de la ursitoare, nu avem nicio putere. Dar Dumnezeu ne dă sănătate”.

Reporter: Sunteți măicuță sau nu?

- „Eu sunt măicuță bătrână”.

Reporter: Dar nu de la biserică...

- „Dragă... măicuță bătrână. Eu am 64 ani”.

Reporter: Dar pe site scria că vă rugați cu măicuțe.

- „Păi mă rog...”

Reporter: E înșelăciune.

- „Nu e înșelăciune. Toată lumea vine de bună voie. Alta o lasă bărbatul. Altul de deochi, altul de la junghi de la frig, îți trece imediat”.

Echipa Digi24 a continuat căutările și a dat de o altă măicuță care promitea altă soluție.

- „Ai avea nevoie de o dezlegare cu ceară sfințită de lumânare. Această dezlegare ajută oamenii familiar, financiar și sentimental pe orice plan al vieții. (...) Ar veni 810 lei. (...) Nu trebuie să plătești nimic pentru mine, eu te ajut, îți fac dezlegare și curățire. Numai ceara sfințită să o plătești la biserică, ca să pot prelua”.

În loc să primim contul mănăstirii, l-am primit pe cel al unei nepoate. Cea de-a treia măicuță ne-a spus că putem plăti și în rate.

- „Facem împreună o dezlegare timp de 9 zile. Între 3 și 6 zile începi să te cureți. Toată procedura vă costă 500 de lei. Eu o să vă dau și o protecție, adică oricine va mai încerca să vă mai facă ceva vreodată să nu reușească niciodată”.

Reporter: La ce mănăstire sunteți?

- „Da, este aproape. Ăăăă... la Bălănoaia”.

Teodora Chiuș, jurnalist Digi24: Ne aflăm în localitatea Bălănoaia, județul Giurgiu, însă nici urmă de mănăstire. Aici există doar o biserică a satului.

Localnici: „La Bălănoaia, nu. Poate la Slobozia, dar nici acolo că e de bărbați. S-ar putea să te fi păcălit”.

Reporter: Nu există această mănăstire la care spuneți că stați.

- „Ba da, există! Acolo mă duc, nu stau. Era vorba să putem începe prin telefon”.

Reporter: Nu există!

- „Ba da, doamnă, există!”

Reporter: Sunt aici, nu există.

- „Cum spuneți dvs...”

Primul semn că totul e o înșelătorie e acela că o măicuță autentică în niciun caz nu dezleagă blesteme, transmit reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

Până acum, la nivelul județului Giurgiu, acolo unde pretindeau două dintre măicuțe că își desfășoară activitatea, nu există reclamații la poliție.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri