Florian Coldea: Nu am avut birou la DNA. Nu am ordonat arestări

Data actualizării: Data publicării:
FLORIAN COLDEA - AUDIERE - COMISIA DE CONTROL SRI
Generalul Florian Coldea, seful interimar al SRI, este audiat de Comisia de Control a SRI, luni, 9 februarie 2015, Bucuresti. Coldea este audiat dupa acuzatiile lansate de Elena Udrea la adresa sefuluiServidiului Roman de Informatii.

Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile care i s-au adus  în spațiul public, în ultima perioadă. În primul interviu acordat după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, pentru ziare.com, Coldea spune că a colaborat cu procuroriii DNA „în limita atribuțiilor noastre legale”. Potrivit acestuia, nu există ofițeri acoperiți în justiție și nici în politică. 

FLORIAN COLDEA - AUDIERE - COMISIA DE CONTROL SRI
Generalul Florian Coldea / FOTO: INQUAM PHOTOS

Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activități de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI”, a declarat Florian Coldea.

Acesta a mai spus că fostul colonel SRI Daniel Dragomir nu a fost niciodată adjunctul său și nici măcar consilier. „Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informații, ci dezinformări și minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă.

Președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Claudiu Manda, a anunțat că Daniel Dragomir este invitat astăzi, la ora 16:30, la audieri în legătură cu dezvăluirile făcute de acesta în spațiul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri