Forțele Aeriene: Încă trei F-16 vor ateriza, joi, în România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Încă trei aeronave de tip F-16 Fighting Falcon vor ateriza, joi, la Baza Aeriană 86 Borcea, au anunțat Forțele Aeriene Române într-o postare pe Facebook, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avioanele vin din Portugalia și se alătură celor șase care au fost preluate, pe 28 septembrie, de la baza portugheză Monte Real.

Alte trei aeronave de acest tip urmează să fie aduse în România în prima parte a anului viitor.

În această dimineaţă, la ora 9.30, încă trei aeronave F16 (foto) şi-au luat zborul din Portugalia pentru a veni acasă! Aeronavele vor face o escală tehnică la Aviano, în Italia”, anunță Forțele Aeriene Române pe Facebook”.

avioane

Prețul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro. Avioanele vor staționa la bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Potrivit specialiștilor, România are nevoie de 48 de aeronave multirol, adică patru escadrile. În 2015, autoritățile române au anunțat intenția de a mai achiziționa și alte aparate de tip F-16.

România vrea să cumpere încă 12 avioane F-16, urmând să fie pregătite procedurile de atribuire a contractului pentru această a doua escadrilă.

În 2013, România a decis să cumpere din Portugalia 12 avioane de tip F-16 folosite. Inițial, s-a intenționat achiziționarea a 24 de avioane, dar decizia finală a fost pentru 12, din motive bugetare. Dincolo de F-16, au mai prezentat oferte companiile producătoare ale avioanelor JAS-39 Gripen și Eurofighter Typhoon, pentru aparate noi. A fost, de asemenea, analizată oferta pentru aeronava Rafale, produsă de grupul francez Dassault.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri