Exclusiv Fostul ministru Marius Budăi și un deputat PSD au fost opriți la vamă pentru că mergeau cu o mașină furată. „Am crezut că e o farsă”

Data actualizării: Data publicării:
marius budai cu steagurile romaniei si ue in spate
Mașina deputatului PSD Dan Șlincu, cumpărată la mâna a doua și înmatriculată în 2015, a fost declarată furată în Belgia, în 2016, spune social-democratul Marius Budăi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Incident la Vama Sculeni, unde doi parlamentari au fost surprinși venind din Republica Moldova într-o mașină furată. Este vorba despre fostul ministru al muncii, Marius Budăi, și deputatul PSD Dan Constantin Șlincu. Mașina era înmatriculată pe numele celui din urmă și era semnalată ca furată de autoritățile belgiene din 2016.

ACTUALIZARE 18:35 Deputatul PSD, care se afla în maşină alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune că autoturismul său a fost cumpărat în 2015 de la un bărbat din judeţul Galaţi şi se află la a doua înmatriculare în România.

În plus, parlamentarul de Botoşani menţionează că a ieşit cu maşina respectivă în fiecare an din România, însă niciodată nu a avut probleme la frontieră, precizând că este prima deplasare cu ea în Republica Moldova.

„La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă”, a precizat pentru Agerpres Dan Şlincu.

Acesta arată că se va îndrepta împotriva persoanei care i-a vândut maşina, pe care o suspectează de rea-credinţă.

Marius Budăi: „Eu eram pasager în mașina proprietate personală a colegului meu Dan Șlincu, dar dumnealui a demonstrat și a lăsat acte la vamă. Colegul meu a achiziționat mașina în 2015, în toamnă. E o chestiune extrem de gravă și eu voi avea o discuție extrem de serioasă cu specialiștii din Ministerul de Interne, pentru că mi se pare foarte grav ca, timp de 8 ani de zile, această mașină să fie dată furată și proprietarul mașinii, care a cumpărat-o cu bună-credință, să nu fie informat. Colegul meu a achiziționat mașina de la o doamnă din Galați, cred, sau Brăila, în 2015, undeva în toamnă. În 5 ianuarie 2016, mașina a fost introdusă în sistemul european ca fiind furată. Și de atunci până acum colegul meu a mai ieșit din țară, într-adevăr nu în afara granițelor UE, dar a circulat cu această mașină. Am crezut că e o farsă. Sincer am crezut că e o farsă, pentru că nici prin cap nu-mi trecea...Colegul meu la început a râs, după care bineînțeles au venit lucrătorii din Vamă, de la Poliția de Frontieră, ne-au informat care este situația, i-am întrebat dacă, procedural, putem preda mașina la Botoșani, să ne putem continua drumul. Ne-au informat că nu. Au fost extrem de profesioniști și civilizați”.

Delia Olaru, jurnalist Digi24: Cei doi parlamentari se întorceau din Republica Moldova. Bolidul a fost înmatriculat în 2015 pe numele parlamentarului Dan Constantin Șlincu și dat în urmărire un an mai târziu de către polițiștii din Belgia. Seara trecută, cei doi politicieni au prezentat și pașapoartele diplomatice, dar polițiștii de frontieră au decis să oprească mașina pentru verificări suplimentare, iar ei au fost lăsați să se descurce, să se întoarcă în țară.

„Referitor la informațiile din spațiul public privind un autoturism indisponibilizat în PTF Sculeni întrucât era căutat pentru confiscare, vă comunicăm următoarele:

Sâmbătă,16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016.

În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015.

În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, arată comunicat de presă emis de Poliție.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri