FOTO. Bijuterii din aur furate şi îngropate de hoţ pe un teren viran, descoperite de poliţiştii din Galați

Data actualizării: Data publicării:
bijuterii din aur pe un cantar
După ce a furat bijuteriile, hoțul le-a îngropat pe un teren viran.

Poliţiştii gălăţeni au descoperit mai multe bijuterii din aur, în valoare de peste 70.000 lei, care au fost sustrase şi îngropate la un metru adâncime pe un teren viran, informează joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112, pe 22 septembrie, de o femeie de 31 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în incinta unui magazin tip aprozar, de unde ar fi sustras o borsetă care conţinea mai multe bijuterii din aur.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au deplasat la locaţia indicată şi au constatat că faptele sesizate se confirmă, astfel că a fost efectuată cercetarea la faţa locului.

Din cercetări a reieşit că o persoană, după ce ar fi forţat lacătul de la uşa de acces în magazin, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras o borsetă în care se aflau 232 de grame bijuterii din aur, documente personale şi chei auto.

bijuterii furate ingropate 2
Bijuterii din aur. Foto: Poliția Română

„Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur). În urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie - compartimentele de investigaţii criminale şi de ordine publică, la data de 27.09.2023, au efectuat o percheziţie asupra unui vehicul şi s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea acestei fapte este un bărbat de 47 de ani, din municipiul Galaţi. Bărbatul a fost depistat şi condus la sediul unităţii de poliţie, unde a dat detalii în legătură cu acest furt şi a condus poliţiştii pe un teren viran, în afara municipiului Galaţi, în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir, unde ascunsese în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile sustrase, acestea fiind descoperite de către poliţişti. Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei vătămate”, se precizează în informarea IPJ Galaţi, potrivit Agerpres.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. 

bijuterii furate ingropate 1
Bijuterii din aur. Foto: Poliția Română

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri