Gabriela Firea către primarii de sector: Dacă vreţi să se facă ceva, vorbiţi cu mine

Data publicării:
firea primari sectoare selfie fb

Foto: www.facebook.com/gabifirea

Începând de luni dimineața, să demonstrăm că suntem o echipă puternică și împreună vom rezolva cele mai urgente probleme ale Bucureștiului, pentru început, și imediat, în secunda următoare, să facem în așa fel încât Capitala să înflorească, să înflorească așa cum s-a întâmplat în Sectorul 3, pentru că în rest e paragină. Această paragină trebuie să dispară, prin munca noastră de zi cu zi, a tuturor”, le-a spus Gabriela Firea primarilor de sector, transmite Agerpres.

Edilul a adăugat că Primăria Generală a Capitalei trebuie să se implice mai mult în viața de zi cu zi a bucureștenilor și a exemplificat câteva dintre problemele existente, precizând că în Sectorul 5 nu sunt suficiente creșe și grădinițe.

„La Sectorul 6 - știți foarte bine că nu putem să intrăm și să ieșim din Capitală, pentru că este cea mai mare aglomerație. În Sectorul 1, deși este cei mai modern sector al Capitalei, încă sunt străzi care arată mai rău decât în mediul rural. Nevoi sunt multe, totul e să vrem, pentru că va trebui să putem să le rezolvăm”, a subliniat primarul general.

Firea s-a adresat și președintelui PSD, Liviu Dragnea, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-președintelui ALDE, Daniel Constantin, de asemenea prezenți în sală, mulțumindu-le pentru faptul că i-au promis sprijinul în vederea unor modificări ale legislației administrației publice locale, modificări necesare pentru dezvoltarea Capitalei.

„Există câteva modificări legislative necesare, pentru care vă rog de pe acum să îmi acordați sprijinul parlamentar, pentru ca acestea să poată fi dezbătute în procedură de urgență, începând din septembrie, pentru ca într-un timp cât mai scurt, Primăria Generală a Capitalei să poată semna parteneriate financiare cu primăriile de sector și pentru a putea împreună să dezvolte proiecte necesare bucureștenilor. Trebuie să colaborăm”, a precizat edilul.

Ea a remarcat prezența în sală a primarilor din județul Ilfov și le-a mulțumit pentru faptul că au înțeles că Bucureștiul nu se poate dezvolta izolat.

„Trebuie să respectăm principiile zonei metropolitane, pe care le-au aplicat toate capitalele mari ale lumii. Văd aici în sală un specialist în atragerea de fonduri europene, împreună cu care am avut o întâlnire azi dimineața și citeam rapoartele care privesc Bucureștiul, Ilfovul și zona metropolitană, dar și despre milioanele de euro pe care le-am pierdut, pentru că nu a existat interes să se atragă fonduri europene pentru rezolvarea multelor probleme din Capitală”, a precizat ea.

Firea a dezvăluit și o opinie personală, rugându-i pe cei prezenți să nu se supere și cerând încuviințarea lui Liviu Dragnea pentru a exprima această convingere.

„În final, dacă îmi dă voie domnul președinte Dragnea, vă spun un gând personal. (...) Nu vă supărați domnilor, știți cât vă prețuim și știți că fără dvs putem să facem multe, dar nu totul. Dacă vrei să afli ceva, vorbește cu un bărbat. Dacă vrei să se facă ceva, vorbește cu o femeie. Vă rog, vorbiți cu mine! Doamne ajută!”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri