Incendii în mai multe zone din țară: Au ars hectare întregi de vegetație și au fost în pericol mai multe gospodării și animale

Data publicării:
incendiu vegetatie 22

Hectare întregi de vegetație au ars în urma unor incendii care au avut loc astăzi în mai multe zone din țară. Unul dintre ele a izbucnit în apropierea unui adăpost de câini, aflat la ieșirea din Oradea. Alertă a fost și lângă un cartier din Reșița, unde au ars trei hectare de pădure, iar focul amenința gospodăriile oamenilor. Trei incendii au avut loc și în Caraș-Severin, unul dintre ele, cel mai probabil pus intenționat de ciobani, spun pompierii.

Peste 20 de pompieri din Oradea s-au luptat cu flăcările. Incendiul a pornit pe un teren situat la ieșirea din Oradea spre Sântandrei. Misiunea a fost una dificilă pentru că vântul alimenta flăcările și risca să se extindă la adăpostul de câini, silozuri de cereale și o fermă.

Alexandru Adrian Csilik, purtător de cuvânt ISU Bihor: Condițiile meteo nu au ținut cu noi. Sufla vântul și este foarte cald afară.
Reporter: Cauza incendiului?
Alexandru Adrian Csilik: În acest moment nu am stabilit.
Reporter: Ce suprafață a ars?
Alexandru Adrian Csilik: 10 hectare

Alertă a fost și în Reșita. Un incendiu a izbucnit în cartierul Câlnic, la o pădure de pini aflată în apropierea unor case.

Lt. Elena Timiș, ISU Semenic: Intervenția promptă a forțelor a împiedicat propagarea incendiului la gospodării. Incendiul din Reșița s-a manifestat pe aproximativ trei hectare de pădure.

Trei incendii au izbucnit astăzi în județul Caraș-Severin. Ultimul, cel mai probabil a fost pus de ciobani care au vrut să dea foc la miriște, spun pompierii, iar flăcările au ajuns și la o casă din localitatea de acolo.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri