Inspector școlar, demis după scandalul de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”

Data publicării:
bacalaureat mediafax-1

Cel mai probabil, decizia a fost luată după ce a apărut informația conform căreia inspectorul respectiv apare în referatul prin care s-a cerut și s-a obținut arestarea preventivă a fostei directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”.

Potrivit procurorilor, la inspectorul demis ar fi intervenit aceasta pentru a încerca să obțină desemnarea, în comisia de examinare, a unor profesori îngăduitori cu elevii Liceului „Dimitrie Bolintineanu” care dau BAC-ul anul acesta. La dosar există interceptări ale convorbirilor purtate de fosta directoare cu inspectorul.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

Costica Vărzaru este acuzată de procurori că ar fi orchestrat o tentativă de fraudare a probei scrise de Limba și Literatura româna de la Bacalaureat.

Ea ar fi strâns bani de la o parte dintre elevii care au susținut această probă, în schimbul promisiunii că va încerca să obțină desemnarea unei comisii de examinare care să fie îngăduitoare, precum și desemnarea unor profesori supravghetori dispuși fie să-i ajute pe elevi să copieze sau să le rezolve o parte dintre subiecte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri