Ion Jinga: Românii din Marea Britanie ar putea deveni ţinte ale atacurilor rasiste

Data publicării:
22022013 20m 20jinga 20uk-51054

Ambasadorul României la Londra critică abordările emoţionale pe tema liberalizării forţei de muncă de la 1 ianuarie 2014. Diplomatul subliniază că sunt deja mulţi români discriminaţi în Regatul Unii, care sunt trataţi ca niste cetăţeni inferiori ai Uniunii Europene.

„Ne îndoim că prin ridicarea restricţiilor pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014, se va ajunge la o creștere semnificativă a numărului românilor care vor veni în Marea Britanie”, a declarat Ion Jinga, pentru Daily Telegraph.

Oficialul român susţine, în articolul semnat în Daily Telegraph, că atacurile la adresa românilor s-ar putea înmulţi şi a dat drept exemplu un caz petrecut recent în oraşul Brighton, unde doi români au fost loviti într-o staţie de autobuz.

„Românii din Marea Britanie nu reprezintă o ameninţare pentru economia şi societatea britanică. Marea Britanie este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi, prieteni și parteneri din Europa”, a explicat ambasadorul României în Marea Britanie.

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care monitorizează situaţia imigranţilor îl contrazic pe ambasadorul român si spun din ianuarie 2014 vor fi mai mulţi români dornici să se stabilească în regat.

„Vor veni românii, bulgarii, n număr mai mare decât până în ultimii ani? Răspunsul este: Mai mult ca sigur, da!”, a declarat Alp Mehmet, de la organizația Migration Watch.

Potrivit Daily Telegraph, ambasadorul Ion Jinga este îngrijorat şi de unele afirmaţii ale politicienilor, care asociază sosirea românilor în Marea Britanie de creşterea numărului de infracţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri