Video Jandarmerița care a fost prinsă cu droguri în poșetă se urcase într-un taxi după ce plecase de la o petrecere. Tânăra a cerut concediu

Data actualizării: Data publicării:
jandarmerita prinsa cu droguri in poseta
Jandarmerița „beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiştilor din cadrul unităţii”. Foto: Facebook

E anchetă de amploare în Jandarmeria Română după ce o femeie jandarm a fost prinsă cu droguri în poșetă. Tânăra a fost prinsă la un control de rutină în trafic după ce și-a comandat un taxi. Ea le-a spus polițiștilor că a primit pliculețele cu praf alb de la o prietenă și nu știa ce se află în ele. Acum ea este cercetată disciplinar de colegii săi.

Jandarmerița a fost prinsă cu droguri în poșetă, după ce polițiștii au oprit taxiul în care se afla pentru un control de rutină. Ea a cerut să intre în concediu de odihnă începând cu 22 noiembrie.

Tânăra este absolventă a Academiei de Poliție din 2022. La scurt timp după ce a intrat în Jandarmerie, a fost desemnată purtător de cuvânt a unității de elită - Brigada Specială, mascații care merg la descinderi și la acțiuni speciale. În seara în care a fost prinsă cu droguri în poșetă plecase de la o petrecere cu iubitul ei.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Tânăra a comandat un taxi, iar după doar câteva minute de mers, șoferul a fost oprit în trafic de polițiști pe o stradă intens circulată din Sectorul 5 al Capitalei. Acela a fost și momentul în care a fost supusă unui control corporal făcut chiar de colegii ei jandarmi, moment în care au găsit mai multe plicuri în care se pare că se afla cocaină.

La scurtă vreme după ce cazul a ajuns în presă, femeia a cerut concediu de odihnă și a dispărut de pe rețelele de socializare. Între timp, șefii au anunțat anchetă internă, iar femeia-jandarm va fi cercetată disciplinar.

Purtătoare de cuvânt a Jandarmeriei: S-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.
Reporter: De ce când a ajuns la muncă, nu a fost testată cu aparatul drug test?
Purtătoare de cuvânt a Jandarmeriei: Jandarmeria nu are atribuții pentru o astfel de procedură. La acest moment, ofiţerul beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiştilor din cadrul unităţii. În prezent cazul este preluat de reprezentanţii BCCO Bucureşti, în vederea continuării cercetărilor.

Tânăra este încadrată în prezent la departamentul Juridic al Jandarmeriei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri