Judecătorul CCR Aspazia Cojocaru a fost audiată la Parchetul General

Data publicării:
04122012 20m 20aspazia-36769

În acest caz, polițiștii au reținut un suspect, un fost deținut din Giurgiu, care și-ar fi recunoscut faptele. Procurorii se pregătesc, cel mai probabil, de o trimitere în judecată, acesta fiind contextul în care s-a procedat la audierea judecătorului CCR. Aspazia Cojocaru a petrecut, luni, aproape o oră la sediul Parchetului General, unde a dat explicații.

Cazul Aspaziei Cojocaru a generat controverse

Numele judecătoarei Curții Constituționale Aspazia Cojocaru a apărut foarte frecevent în spațiul public începând din data de 10 iulie, cânda reclamat căa fost amenințatăîn legătură cu avizul pentru suspendarea președintelui suspendat.

În 27 iulie,persoanele care au ameninţat-ocu moartea pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională (CCR), au fost identificate. Acestea sunt un deţinut condamnat pentru omor, încarcerat la Giurgiu, precum şi doi poliţisti - unul de la Poliţia Capitalei şi un altul de la IJP Olt.

Un alt episod tensionat în care a fost implicată Aspazia Cojocaru s-a derulat la ieșirea ieșirea de la votul prin care CCR a constatat invalidarea referendumului privind demiterea președintelui. După ce colegul său Ioan Predescu a declaratpentrugandul.infocă Aspazia Cojocaru a înclinat balanța la votul CCR și că „Am luptat și noi cum am putut”, judecătoarea declara pentruEVZ: „Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot!Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”.

Ulterior, într-uncomunicat de presăpostat pe site-ul CCR, Aspazia Cojocaru spune că nu făcut şi nu face politică şi că nimeni nu o poate determina să încalce legea indiferent de gradul ameninţărilor şi din partea cui vin acestea.

În aceeași zi, întrebată deEvenimentul zileide ce crede că a fost ameninţată cu moartea, judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru a declarat: „Sunt interese mari în spate ale unor oameni care nu vor să piardă. Cei care au procedat în felul în care au făcut-o ...Hmmm!... Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-și fac datoria şi apără legea”.

„Din informaţiile pe care le am, cunosc că ameninţările cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice”, a răspuns marți judecătoarea CCR la întrebarea referitoare la cine s-a aflat la baza acţiunii de ameninţare cu moartea.

În 30 august, procurorul care derulează ancheta privind amenințările la adresa judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru a considerat că se impune o măsură de protecție specială pentru membrul CCR, astfel că a dispus ca judecătoarea CCR să fie păzită 24 de ore din 24.

Aspazia Cojocaru reamintea în comunicatul de pe site-ul CCR că a fost votată ca judecător la Curtea Constiţională în 2004, de PSD, PNL şi PDL, la propunerea social-democratilor. În ceea ce priveşte presupusa colaborare cu fosta Securitate, magistratul spune că verdictul dat de CNSAS în 2007 s-a bazat pe informaţii inexacte şi eronate.

Aspazia Cojocaru mai preciza în comunicat că va da în judecată posturile de televiziune şi persoanele care i-au adus acuzaţiile pe care le consideră false.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...