Kelemen Hunor, despre disputa Rareş Bogdan - Bogdan Aurescu: Ar fi trebuit discutat în interiorul partidului. Nu ne ajută cu nimic

Data publicării:
kelemen hunor
Liderul UDMR, Hunor Kelemen. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Kelemen Hunor a comentat luni seara scandalul din PNL, dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu. „Din păcate, se duce această discuţie în public. Ar fi trebuit discutat tot ce se întâmplă şi dacă există nemulţumiri faţă de un ministru asumat de PNL, în interiorul partidului”, a spus liderul UDMR.

„Din păcate, se duce această discuţie în public. Deci asta este singura mea remarcă. Ar fi trebuit discutat tot ce se întâmplă şi dacă există nemulţumiri faţă de un ministru asumat de PNL, în interiorul partidului. Nu ne ajută cu nimic. Dar nu vreau să comentez, fiindcă este o discuţie în interiorul Partidului Naţional Liberal şi nu vreau să mă bag, să intervin eu într-o astfel de discuţie, dar era bine să clarifice ei aceste poziţii şi aceste nemulţumiri în interiorul PNL”, a afirmat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 TV.

„Eu nu cred că Aurescu putea să ştie ce se va întâmpla şi care va fi decizia cancelarului austriac (cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen – n.r.). Nici măcar colegii lui de partid nu ştiau şi acest lucru vă spun eu, din discuţiile interne din Partidul Popular European. (...) În acest moment, permiteţi-mi să nu comentez eu activitatea unui coleg de cabinet. Dacă am o nemulţumire, pot să spun în coaliţie, şi aşa mi se pare corect să discutăm, în coaliţie. Dar pe Schengen eu nu cred că trebuie să împingem responsabilitatea nici măcar spre Aurescu”, a adăugat Kelemen.

Aurescu, răspuns dur pentru Rareș Bogdan: El cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. E ca și cum aș fi atacat de Sputnik

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îi transmite lui Rareș Bogdan că nu îl interesează părerile lui: „E ca și cum aș fi atacat de Sputnik". Reacția ministrului vine după ce europarlamentarul l-a atacat la o emisiune TV, spunând că nu a fost pus în funcție de PNL, ci „de stat”. „Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene”.

Reacția ministrului de Externe vine după ce Rareș Bogdan l-a atacat la Prima News, unde a spus că pe Aurescu nu îl interesează interesul național și că nu a fost numit în funcție de PNL. Bogdan a adăugat că dacă el ar fi șeful direct al lui Aurescu nu l-ar mai ține în funcție.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...