KILOMETRUL 0. Mihai Răzvan Ungureanu: ARD merge către victorie

Data publicării:
25112012 20sondaje-35271

Întrebat cât crede că va obține ARD în alegeri, fostul premier a răspuns: „Nu pot decât să am un singur răspuns, neținând cont de sondaje, care sunt pentru mine o fotografie de moment, ce nu dă neapărat socoteală despre o tendință politică. Plec de la premisa că Alianța România Dreaptă merge pentru victorie și către victorie”, a replicat el.

„Când intri într-o bătălie electorală, nu îți propui să intri în opoziție, îți propui să obții victoria”, a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu.

Invitat în studio, politologul Alexandru Radu a comentat: „Domnul Ungureanu nu ține cont, nu vrea să țină cont de sondaje, sigur, pe motivul întemeiat că e doar o fotografie până la urmă. Însă câștigătorul alegerilor îl știm, este USL. Problema e la ce nivel este această victorie: 50% sau sub 50% din mandate”.

„Dacă obține 50%, e greu de crezut că vom discuta despre o altă configurație guvernamentală”, a subliniat Alexandru Radu.

Ruperea USL - „Luăm în calcul orice scenariu, în politică nu poți spune nu”

Mihai Răzvan Ungureanu a explicat că victoria ARD se marchează prin capacitatea de a construi în urma alegerilor o coaliție de guvernare aptă să ofere apoi un nume pentru premier și să-l treac prin Parlament.

„Ținta noastră tehnică este de a obține între 28% și 30% din voturi”, a declarat Ungureanu. „Cu cât obținem mai multe voturi, cu atât oportunitățile pentru guvernare cresc”, a adăugat fostul premier.

Întrebat despre scenariul ruperii PNL de USL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că „în politică nu poți spune niciodată nu. Luăm în calcul orice posibilitate”, a punctat el. Întrebat de UNPR, a spus că îi e greu să vorbească de această formațiune care formează cu PSD o alianță de centru-stânga.

De asemenea, întrebat despre o declarație care a produs rumoare - Ungureanu a spus că Victor Ponta nu va fi premier după alegeri, pentru că nu a fost la zilele de naștere ale cui trebuia - candidatul ARD a spus că e suficientă declaraţia de atunci şi a ajuns la urechile cui trebuia.

Sub 20% pentru ARD, total nemulțumitor

Întrebat ulterior dacă ar pleca din fruntea Forței Civice, în cazul în care alianța ar obține sub 20 de procente la alegeri, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că un asemenea scor ar fi „total nemulțumitor, în general”, dar a evitat să răspundă concret la întrebare îndemnând să se aștepte rezultatul alegerilor din 9 decembrie. „Vom face o analiză a situației, toate partidele”, a declarat Ungureanu. „La fel și USL”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita