Klaus Iohannis a pedalat pentru militarii români

Data actualizării: Data publicării:
pedala

Preşedintele Klaus Iohannis s-a plimbat cu bicicleta, în scop caritabil. Evenimentul a avut loc, în această după-amiază, în Bucureşti. Şeful statului a participat la campania „Pedalăm pentru Invictus 2017”.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „România participă cu multe turpe în teatre de operaţii şi doar. În Afganistan avem 25 de eroi decedaţi şi peste 100 de eroi răniţi, dintre care mulţi vor să continue sportul. Mi se pare extraordinar acest simbol, aceasta putere.”

Alături de șeful statului au fost soldații răniți în misiune, care se antrenează de doi ani de zile pentru Invictus Games. Unul dintre ei este plutonierul Claudiu Butunoiuţ, în vârstă de 38 de ani. De 8 ani se deplasează doar într-un scaun cu rotile, după ce a fost rănit în Afganistan de un dispozitiv explozibil.

Plutonierul Claudiu Butunoiuţ: „Ne intorceam din misiune, era pe asfalt, nu ne-am dat seama. Exact ca în filme s-a produs explozia.”

Acum se dedică sportului, alături de alți soldați răniți în misiune.

Plutonierul Claudiu Butunoiuţ: „De obicei merg de trei ori la sală şi de două ori la bazin. E greu, am dureri de spate, dar merg înainte.”

În primele două ediţii ale Jocurilor Invictus, România nu a participat pentru că s-a înscris târziu. Pentru jocurile din 2017, ţara noastră a primit invitaţia din partea Canadei. Iniţiativa competiţiei îi aparţine Prinţului Harry al Marii Britanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri