Loredana, tânăra care și-a ucis prietena și i-a ascuns trupul într-un geamantan, a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Parcul unde a fost găsit trupul Alinei.
Parcul unde a fost găsit trupul Alinei. FOTO: captură Digi24

Loredana Atănăsoaie, tânăra care şi-a ucis prietena și i-a ascuns cadavrul într-un geamantan, apoi l-a abandonat într-un parc, a fost condamnată miercuri la 15 ani şi 3 luni de închisoare şi plata unor daune morale în valoare de 75.000 de euro.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.

Victima, Alina Elena, și Loredana erau prietene și veniseră la mare ca să facă rost de bani. S-au angajat cameriste la un hotel din Saturn, dar la un moment dat au început să se certe din cauza unui băiat. Totul a culminat cu crima petrecută în 6 august 2023.

Anchetatorii au stabilit că Alina Elena a fost ucisă cu mult sânge rece, în camera de hotel. După crimă, Loredana a pus trupul neînsuflețit într-un geamantan, apoi a chemat un taxi în fața hotelului. Cu ajutorul taximetristului, a urcat trolerul în portbagaj, apoi i-a cerut șoferului să o ducă în parc.

Pe camerele de supraveghere de la Primăria Mangalia se vede cum Loredana trăgea valiza pe alei, până a ajuns în parc. Acolo a lăsat cadavrul sub o bancă, iar apoi a s-a întors la hotel. A făcut curat și a scăpat de arma crimei, un cuțit. A doua zi s-a dus la muncă, iar la sfârșitul programului a fost ridicată de polițiști. Și-a recunoscut faptele, în urma audierilor.

Acum, instanţa a condamnat-o pe Loredana la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru omor, la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, stabilind şi pedepse de câte 3 ani pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, dar şi de 9 luni pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Magistraţii au dispus contopirea pedepselor şi au aplicat inculpatei sentinţa cea mai grea - a închisorii de 12 ani şi 6 luni la care se adaugă o treime din totalul celorlalte, urmând ca acesteia să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi 3 luni.

De asemenea, Loredana-Ionela Atănăsoaie este obligată la plata sumei de 75.000 de euro (în echivalentul în lei la cursul oficial al BNR la data plăţii) cu titlul de daune morale.

„În principal, din câte observăm, instanţa s-a orientat către minim de pedeapsă şi nu către un maxim de pedeapsă, iar în funcţie de dorinţele familiei urmează să depunem apel sau din contră să rămânem la soluţia aceasta”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri