Lubenița, sărbătorită la Dăbuleni

Data actualizării: Data publicării:
pepeni

Lubeniţa de Dăbuleni este sărbătorită zilele acestea. În localitatea din județul Dolj a fost organizat un festival care are în prim plan chiar cunoscutul pepene verde, cultivat în solurile nisipoase din Dăbuleni. Cei care s-au încumentat să participe la concursurile de mâncat şi feliat pepeni au fost premiaţi.

Concursul de mâncat lubeniţă într-un timp cât mai scurt a fost preferatul copiilor. Au fost şi alte concursuri, unele de-a dreptul dificile cu burta plină.

Gospodinele au pregătit cele mai bune rețete pe bază de pepene.

Aurelia Băjenaru, gospodină: Lubenița se consumă atât în stare proaspătă, cât și sub formă de gem, dulceață. Dulceața se prepară doar din pulpa care există între coaja verde și miezul propriu-zis al lubeniței.

Cultivatorii de pepeni spun că această sărbătoare este binevenită pentru că promovează principalul produs local. Iar lubenița de Dăbuleni este renumită pentru gustul foarte dulce.

Violeta Ciuciuc, manager de proiect: Acest festival a venit ca o necesitate a cultivatorilor de a-și promova lubenița. Oricum este celebră, brandul Lubeniței de Dăbuleni și invitam toți doritorii să vină să deguste lubenițele.

Sărbătoarea lubenițelor olteneşti mai ţine până mâine seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri