Mari semne de întrebare legat de actele eliberate de Primăria sectorului 4 pentru Colectiv 

Data publicării:
acord de functionare-1

Conform documentelor emise de Primăria Sectorului 4, administratorul clubului Colectiv a depus cererea pentru eliberarea acordului de funcţionare în data de 6 noiembrie 2014. Acordul urma să fie eliberat în termen de 30 de zile de la depunerea cererii. 7 decembrie 2014 a căzut, însă, într-o duminică, zi nelucrătoare. Administratorul ar fi putut ridica, deci, acordul o zi mai târziu, pe 8 decembrie. În document se precizează că, dacă administratorul nu ridică acordul în 50 de zile de la depunerea cererii, acesta devine nul. Cătălin Gancea ar fi putut să intre în posesia documentului până la 29 decembrie 2014. Din actele primăriei reiese că acordul de funcţionare a fost eliberat abia pe 14 ianuarie 2015, la 16 zile după expirarea termenului legal de ridicare.

Nu sunt singurele neconcordanţe descoperite în actele date publicităţii de Primăria sectorului 4. Ordinea în care au fost înregistrate cererile ridică alte semne de întrebare.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: „Ca să obţii o autorizaţie de funcţionare, conform reglementărilor de la Sectorul 4, trebuie să ai deja acest acord de funcţionare. S-a dus la un funcţionar şi i-a spus: domnule, vreau şi eu un acord de funcţionare pentru clubul meu. Ok. Dar vreau şi o autorizaţie de funcţionare. Păi, în mod normal, funcţionarul de la ghişeul primăriei ar fi trebuit să îi spună: trebuie să aştepţi 30 de zile, că atât durează eliberarea. Nu. Dimpotrivă! Funcţionarul ăla de la primărie i-a înregistrat cererea asta de eliberare a autorizaţiei şi abia pe urmă a înregistrat cererea pentru eliberarea acordului de funcţionare”.

Mai exact, la registratură, cererea pentru eliberarea autorizaţiei are numărul 84.000, iar cea pentru eliberarea acordului, 84.001, deşi autorizaţia nu putea fi cerută decât după ce administratorul avea în mână acordul de funcţionare. Mai mult, ambele hârtii au aceeaşi dată calendaristică.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: „Domnul primar ar trebui să explice în acest moment de ce, simultan, au fost depuse două acte. Cel de-al doilea act conţine un fals grosolan, cel puţin aşa apare la prima vedere, şi anume faptul că există aici o declaraţie pe proprie răspundere că există acordul ăla de funcţionare pentru care încă nici nu apucase să ceară”.

Primăria sectorului 4 nu a explicat. În schimb, a revenit marţi cu un nou comunicat de presă în care precizează doar că, pentru eliberarea acordului de funcţionare nu era necesară existenţa unei autorizaţii de la pompieri. Ceea ce nu lămureşte deloc este ordinea în care au fost înregistrate cererile administratorului clubului Colectiv.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri