Mărturia unui medic microbiolog: Managerii de spital iau 30% din contracte și o parte din bani îi dau partidelor

Data publicării:
spital 1

 

Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții”, susține medicul microbiolog, sub protecția anonimatului.

Directorul general al unui spital primește și 30% din contractul pe dezinfectanți. Însă o parte din bani îi dă mai departe protectorului politic, pentru cheltuieli de partid”, adaugă medicul. Potrivit sursei citate, restul banilor ar fi împărțiți între directorul general al spitalului - 30%, directorul medical - 5%-10%, președintele comisiei de licitație, șeful de la achiziții, epidemiolog, directorul economic și asistenta șefă.

Și se mai întâmpla ceva. Contractul cadru era semnat în condițiile de la licitație. La prețul de 8 lei pe litru, să zicem. Apoi, veneau actele adiționale. Despre care nu mai știa nimeni, nu deveneau publice. Aceste acte adiționale creșteau prețul”, mai spune medicul microbiolog.

Medicul a relatat și un dialog care ar fi avut loc cu directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu

Microbiolog: Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme.

Flori Dinu: Dar n-aveți dreptul să ne refuzați!

Microbiolog: Ba da, am dreptul ca profesionist! Și am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunț și celelalte spitale.

Flori Dinu: Am înțeles. Cât v-a dat Anios?

Microbiolog: Poftim?!!!

Flori Dinu: Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!

Microbiolog: Ieși afară!

Flori Dinu: Ce?

Microbiolog: Ieși afară acuuuum! Cară-te repede cu liftul că dacă îți dau un șut în c.r te duci direct pe geam și pici direct la parter!

Directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, a trimis azi-dimineaţă Gazetei Sporturilor următorul mesaj: „Nu mă văd vreodată în viaţă mergând să ofer mită vreunui medic în numele Hexi. Contextul descris nu imi sună cunoscut în niciun fel, nu s-a întâmplat nici măcar parţial, este o calomnie sau o invenţie. Dacă există această doamnă doctor, o rog insistent să meargă să depună mărturie la Parchet”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri