Mașini de lux, cumpărate de un român cu bani furați din SUA. Automobilele au fost confiscate de DIICOT, dar suspectul nu a fost prins

Data publicării:
Mașină de lux confiscată de DIICOT.
Bani furați de pe cardurile americanilor, investiți în bolizi de lux în România.

Bani furați de pe cardurile americanilor, investiți în bolizi de lux în România! Este descoperirea polițiștilor și procurorilor români, specializați în combaterea criminalității organizate, care au confiscat cinci mașini de lux, în valoare de peste 840 de mii de euro, de la un român trimis în judecată în Statele Unite. Bărbatul este bănuit că făcea parte dintr-o rețea de skimming care țintea bancomatele din zona turistică Miami Beach.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Românul, acuzat că făcea parte dintr-o rețea alături de mai mulți cetățeni americani, ar fi acționat pe parcursul unui an în zona turistică din Miami Beach din SUA.

Cetățeanul român și ceilalți membri ai grupării au montat dispozitive de skimming la bancomate, cu ajutorul cărora aflau datele de pe cardurile bancare, cu care au retras apoi bani din conturile victimelor, totalizând milioane de dolari.

Banii retrași din conturi nu erau cheltuiți în Statele Unite, ci erau transferați în România și în alte state.

Românul a investit 840.000 de euro în mașini de lux, găsite la perchezițiile efectuate de polițiștii de la DIICOT și confiscate. În acest dosar, polițiștii români colaborează cu autoritățile americane.

Cel mai probabil, automobilele vor fi valorificate, în încercarea de a recupera măcar o parte din prejudiciu. E vorba despre Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz AMG G 63, BMW 850I XDRIVE și Mercedes S 350.

Suspectul în dosar este Alexandru Stoica, membru al clanului Dacian, potrivit informațiilor G4Media.ro. El nu a fost prins de procurori la perchezițiile de joi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri