METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Data publicării:
canicula resize -Mediafax Foto-Silviu Matei-3

 

FOTO: MediafaxFoto

Mâine, vremea rămâne caniculară în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, regiuni în care maximele vor atinge frecvent 35...37 de grade. În restul ţării, temperaturile se vor încadra între 26 şi 34 de grade. Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor manifesta cu precădere în regiunile centrale, estice şi la munte.

Temperaturile se menţin foarte ridicate şi în zilele următoare.Meteorologii anunţă maxime de până la 39 de grade în sudul ţării, cu precădere în Câmpia Română. Ploile vor fi puţine marţi, dar de miercuri revin pe spaţii mai extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi poate cădea grindină.

Şi în Capitală vor fi posibile ploi cu tunete, fulgere şi vânt intens. Noaptea se anunţă însă tropicală, cu o minimă de 22 de grade în centrul oraşului.

În Bucureşti, mâine sunt aşteptate în jur de 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va avea unele înnorări spre seară, când pot apărea averse, descărcări electrice şi vânt în rafale. Presiunea aerului va scădea uşor.

Nici Capitala nu scapă de arşită în zilele următoare. La amiază, termometrele vor indica până la 39 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri