Mihai Tudose: România are cu 20.000 de poliţişti mai puţin decât ar trebui

Data publicării:
politia romana politisti

România are cu 20.000 de poliţişti mai puţin decât ar trebui. Nu auzim prima oară acest număr, când vine vorba despre deficitul din Ministerul de Interne. Însă autorităţile promit că acum vor lua măsuri concrete, chiar dacă, deocamdată, au avansat doar soluţii de avarie.

Premierul Mihai Tudose a vorbit despre încadrarea celor care vor absolvi abia anul viitor Şcoala de Poliţie, iar argumentul e că aceşti tineri sunt oricum mai pregătiţi să asigure ordinea, decât cineva încadrat din sursă externă.

Mihai Tudose_ „A venit un sindicalist cu o idee foarte bună, ca promoţia din 2018 să fie încadrată de pe acum urmând să îşi termine studiile. E un prim pas. Apoi problemele salariale şi să vedem cum putem rezolva dotarea materială. Căutăm o măsură ca acea promoţie din 2018 să poată fi deja încadrată. Ei acum sunt doar absolvenţi. Plecăm de la premisa că cei care au stat doi ani în şcoală e mai bine pregătit decât unul luat de pe stradă”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, vrea ca deficitul să fie acoperit măcar parţial cu jandarmi. În acest timp, sindicatele din Poliţie cer ca măcar agenţii să nu mai fie trimişi să patruleze singuri.

Toate aceste discuţii vin după ce un poliţist din Suceava a fost ucis în timp ce patrula în gara din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri