Cum au încercat doi polițiști din Maramureș să-și acopere un coleg prins că depășise viteza legală. Toți trei, trimiși acum în judecată

Data publicării:
politist cu radarul pe o sosea
Polițiștii sunt acuzați că au vrut să-și acopere colegul și au mințit în procesul verbal. Credit foto: Guliver/Getty Images

Trei polițiști din Maramureș au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual, fals material și complicitate la fals intelectual. Aceștia sunt acuzați că, în urmă cu 4 ani, când doi dintre ei l-au prins pe al treilea cu viteză peste limita legală în trafic, au mințit în procesul verbal, unde au declarat, în mod fals, că la volan s-ar fi aflat fiica celui vinovat, scrie news.ro.

Fapta a avut loc spre sfârșitul lunii iunie 2020.

”La data de 28.06.2020, primii doi inculpaţi, în calitate de agenţi de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de supraveghere de supraveghere şi control a traficului rutier, acţionând cu aparatul radar, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 84 km/h (limita maxim admisă pentru acel sector de drum fiind de 50 km/h)", transmit reprezentanții DGA.

Când și-au dat seama că la volanul mașinii era chiar un coleg de-ai lor, aflat în timpul liber, agenții au încercat să-l acopere.

"În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancţionare contravenţională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător adevărului faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective, iar cel de-al doilea inculpat a executat pe procesul-verbal de sancţionare contravenţională o semnătură falsă, în numele contravenientei, la rubrica «Contravenient/Am luat la cunoştinţă şi am primit p-v»”, a arătat DGA.

Superiorii au aflat, însă, de "înțelerea" dintre cei trei agenți rutieri și au deschis dosar penal. După aproape 4 ani de proces, polițiștii au fost trimiși în judecată, în stare de libertate.

Agenții care era în tură atunci sunt acuzați de fals intelectual, respectiv fals material în înscrisuri oficiale, în timp ce șoferul, la acea dată agent de Poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş - Serviciul Rutier, este cercetat pentru complicitate la fals intelectual.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri