Mii de proiectile neexplodate au fost descoperite în cel mai mare depozit subteran de muniție găsit la Buzău

Data publicării:
buzau proiectile
Pompierii atenţionează populaţia că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active. Sursa foto: ISU Buzău

Aproape 3.500 de proiectile provenite din cel de-al Doilea Război Mondial au fost ridicate de echipajul pirotehnic de la ISU Buzău după ce angajaţii unei societăţi le-au găsit, în timpul unei lucrări de excavare, în municipiul Râmnicu Sărat, informează News.ro.

Potrivit ISU Buzău, marţi, în timp ce făceau lucrări de excavare în municipiul Râmnicu Sărat, angajaţii unei societăţi au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial. Muncitorii au apelat serviciul unic de urgenţă 112, iar pirotehnicienii de la ISU Buzău ajunşi acolo au început procedurile de asanare a terenului.

buzau proiectile la râmnicu sărat
sursa foto: ISU Buzău

Astfel, pe parcursul a patru ore au fost găsite un număr impresionant de proiectile şi dispozitive explozive.

proiectile la ramnicu sarat
sursa foto: ISU Buzău

Specialiştii au identificat 3.487 de obiecte de muniţie, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani în judeţul Buzău. Echipajul pirotehnic a transportat muniţia în condiţii de siguranţă la depozitul special destinat, unde va rămâne până la distrugere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pompierii atenţionează populaţia că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri