Ministrul Economiei, reacție după ce România a ratat participarea la Târgul de Turism de la Paris: "Organizatorii au schimbat regula"

Data publicării:
ID225080_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, vine cu explicaţii după ce organizaţiile din turism s-au declarat dezamăgite de faptul că România nu participă la Târgul de Turism de la Paris și au lansat acuzații la adresa ministerului de resort. Ministrul Ștefan Radu Oprea susține că organizatorul a schimbat regulile în timpul jocului. Mai exact, a cerut plata în avans, iar legislația românească nu permite acest lucru. 

”Din nou despre turism... România nu a participat cu pavilion susţinut de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului la Târgul de Turism de la Paris. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că organizatorii au schimbat regula jocului în timpul jocului, adică au solicitat plata în avans, ceea ce nu este permis de legislaţia românească în vigoare. De altfel, până în data de 21.07.2023 când organizatorii au introdus noua regulă, motivată de incidentele de plată generate de alţi expozanţi din alte ţări, participarea şi standul României erau confirmate”, explică ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, pe pagina de Facebook.

România a participat în trecut la acest Târg de Turism de la Paris, plătind după desfăşurarea acţiunii, precum şi în cursul acestui an la alte două târguri de profil din Franţa: Salonul Mondial de Turism desfăşurat la Paris în perioada 16-19 martie şi Les Thermalies, 19-22 ianuarie, tot la Paris, spune ministrul.

”Franţa este una din ţările ţintă pentru atragerea de turişti şi de aceea luna trecută am desfăşurat o campanie de promovare outdoor în Paris, constând în afişajul imaginilor şi mesajelor despre destinaţia turistică România pe panouri publicitare şi autobuze turistice.

”Pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, lucrăm în acest moment la un act normativ care să permită plata în avans pentru participarea la târguri şi expoziţii. Însă avem şi o veste bună: Institutul National de Statistică arată că numărul sosirilor turistilor străini a crescut cu 18,9% comparând luna august 2023, cu august 2022”, mai spune ministrul Ştefan Radu Oprea.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a arătat, marţi, că îşi exprimă dezamăgirea pentru a doua ratare a participării la un eveniment de mare anvergură europeană pentru promovarea României, după Târgul de Turism de la Berlin.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri