Momentul în care elevul care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital e încătușat pe holurile școlii. Filmul evenimentelor

Data publicării:
un elev agresiv a incatusat pe holurile scolii
Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta pe holurile școlii, supărat că fusese amendat de polițiști după ce provocase un scandal în școală, a fost reținut pentru 24 de ore.. FOTO: Captura Digi24

Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta pe holurile școlii, supărat că fusese amendat de polițiști după ce provocase un scandal în școală, a fost reținut pentru 24 de ore. Înainte de a fi încătușat, băiatul își amenințase profesoara cu moartea. Femeia a ajuns la spital.

Concret, elevul de 15 ani a făcut scandal la școală, a fost dus la poliție, după care s-a întors și și-a bătut diriginta. A lovit-o cu pumnii și cu picioarele, iar profesoara a ajuns la spital. După cele două evenimente, a fost reținut pentru 24 de ore.

Scenele s-au petrecut în timpul unei ore de curs de la clasa VIII-a, la o școală din Târgu Mureș. În imagini se vede cum elevul face scandal, se urcă pe bănci și țipă la profesoară.

După prima scenă de acest fel, polițiștii au fost chemați la școală, cu un apel la 112. Agenții l-au încătușat pe adolescent și l-au dus la secție, unde au chemat-o și pe mama lui și le-au dat o amendă de 500 de lei.

Numai că scandalul nu s-a încheiat așa. Băiatul s-a supărat și mai tare, iar de la secția de poliție s-a întors la școală, împreună cu mama lui. Atunci și-a bătut diriginta și chiar a amenințat-o cu moartea.

Profesoara a fost ulterior preluată de un echipaj SMURD, iar băiatul a fost dus înapoi la secție, unde a fost reținut. În imaginile filmate de alți elevi se vede cum băiatul este încătușat de polițiști pe holurile liceului.

Paula Dărăban, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș: "A fost chemat un echipaj de poliție, a fost ridicat, iar după o oră s-a reîntors cu mama, a așteptat diriginta, a avut o răbufnire violentă, a lovit-o".  

Alexandra Luca, inspector de poliție, purtător de cuvânt al IPJ Mureș: "Față de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Tânărul a fost testat la substanțe interzise, rezultatul a fost negativ, i s-a făcut dosar penal pentru lovire și alte violențe și tulburarea liniștii publice, sub supravegherea Parchetului din Târgu Mureș".

Tot scandalul provocat de elev ar fi început de la nemulțumirea acestuia pentru că fusese sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului. Testul pentru consum de droguri a avut rezultat negativ.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri