Natură dezlănțuită. „Dacă e să vină sfârșitul lumii, așa o să fie”

Data publicării:
inundatii bloc

În Berbeşti, Vâlcea, o rupere de nori a adus puhoaiele pe străzi. Şuvoaiele au avut atâta forţă, încât au scos maşini de două tone din garaje şi le-au târât zeci de metri.

Când ploaia s-a domolit şi oamenii credeau că au scăpat, a început grindina. Gheaţa a curs din cer minute în şir şi a făcut praf geamurile a zeci de maşini.

Deci dacă e să vină sfârşitul lumii aşa o să fie”, spune o localnică.

Ploaia cu gheaţă a băgat în sperieţi şi localnicii din vestul ţării.

În Caraş-Severin şi Timiş a plouat în 30 de minute cât în 15 zile.

La Oraviţa, grindina s-a aşternut în strat gros de câteva degete pe străzi.

La Denta, în Timiş, un cer negru a anunţat vijelia. Vântul a bătut cu 90 de kilometri pe oră şi a smuls ţiglele de pe 600 de acoperişuri.

Vai de mine tot tavanul mi-a picat înăuntru. Cum a fost afară a plouat şi înăuntru. Ţineam cu mâinile de geam că dacă nu, tot îl zbura”, povestește o femeie.

Mi-a descoperit casa, plus mi-a smuls consola cu tot cu ceas, mi-a distrus pomii care au picat pe acoperiş, toată curtea e plină, apă în casă”, s-a plâns o altă localnică.

Nu mi-a fost dat să trăiesc clipe de acestea, ce le-am trăit ieri, se poate vorbi chiar de o tornadă”, a mărturisit Iacob Slavoliub primarul comunei Denta.

Probleme au fost şi la Timişoara, unde mai multe maşini au fost zdrobite de copaci rupţi de vânt. Iar la Curtea de Argeş, acoperişul unui liceu a luat foc, lovit de fulger.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri