O femeie dintr-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Vaslui susţine că ar fi fost violată de un alt beneficiar

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
O femeie dintr-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Vaslui susţine că ar fi fost violată de un alt beneficiar.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru viol după ce o femeie în vârstă de 36 de ani dintr-un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihică aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a acuzat că ar fi fost agresată de un alt beneficiar.

La data de 13 iulie 2023, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Banca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 36 de ani, dintr-un centru de asistenţă socială destinat persoanelor cu handicap, din comuna Vutcani, judeţul Vaslui, ar fi fost victima unui abuz sexual. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs infracţiunea cercetată şi pentru dispunerea măsurilor legale”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Centrul din comuna Vutcani a făcut de-a lungul timpului obiectul mai multor verificări, în urma sesizării unor abuzuri de către beneficiari şi instituţii neguvernamentale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri