Operațiune amplă de capturare a unui urs grav rănit de o mașină

Data publicării:
urs

Autorităţile din judeţul Mureş au organizat, sâmbătă, o amplă acţiune în zona comunei Stânceni pentru capturarea unui urs rănit, la care au fost mobilizaţi vânători, pădurari, jandarmi, poliţişti, dar şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi Gărzii de Mediu. Potrivit primelor evaluări, ursul a fost grav rănit, astfel încât nu se ştie dacă va supravieţui.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, autorităţile au fost alertate prin numărul 112 că un urs rănit se află într-o curte din satul Ciobotani, iar ulterior pentru capturarea şi tranchilizarea animalului au fost mobilizaţi vânători, pădurari jandarmi, poliţişti, dar şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, ursul ar fi fost rănit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de o maşină, caz sesizat la acel moment, însă ulterior animalul nu a mai fost găsit.

Pentru preluarea ursului, autorităţile au adus o cuşcă specială de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, astfel încât animalul să fie transportat în siguranţă.

Potrivit primelor evaluări, ursul a fost grav rănit, astfel încât nu se ştie dacă va supravieţui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri