Oprescu plătește 230.000 de euro pe lună chiria pentru clădirea Primăriei

Data publicării:
oprescu 20sedinta 20cgmb-35845

Astăzi, pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află pentru a treia oară această propunere. Nici la şedinţa din septembrie şi nici la cea din luna octombrie nu a existat cvorum. Pentru noul sediul, Primăria Municipiului Bucureşti a plătit în ultimii ani 230.000 de euro pe lună, o chirie mai mare decât valoarea clădirii în care funcționează, spun adversarii lui Sorin Oprescu.

Primăria Capitalei s-a mutat în imobilul din Splaiul Independenţei în luna martie a anului 2010, după ce clădirea veche de peste 100 de ani pe care o ocupa vizavi de Parcul Cişmigiu a intrat în lucrări de consolidare. Lucrări care au fost sistate rapid, după ce la finalul anului 2010, Primăria a reziliat contractul cu proiectantul. În noul sediu, contractat pe trei ani, funcţionarii primăriei şi-au desfăşurat activitatea pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, contra unei chirii anuale de aproape 2,7 milioane de euro.

Primăria a decis să prelungească înţelegerea cu încă trei ani, la acelaşi pret pe metru pătrat, dar pentru o suprafaţă mai mare cu aproape 1.000 de metri. Chiria pentru noua suprafaţă ar fi de 2,9 milioane de euro anual. În total, pentru cei şase ani pe care Primăria i-ar putea petrece în acest spatiu, suma se ridică la aproape 18 milioane de euro.

Edilul-şef al Capitalei a fost acuzat în nenumărate rânduri că plăteşte o chirie exorbitantă pentru clădirea din Splaiul Independenţei, în timp ce, dacă ar fi cumpărat-o de la bun început, ar fi plătit numai 11 milioane de euro. În replică, Sorin Oprescu a declarat că sumele plătite pentru chirie vor fi scazute din pretul total al cladirii, pe care Municipalitatea intenţionează să o cumpere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri