Prințul Paul, dator 5 milioane de lire şi executat silit

Data actualizării: Data publicării:
printul paul facebook

Paul al României a fost executat silit astăzi, în stradă, pentru o datorie de aproape cinci milioane de lire pe care o are la un jurnalist britanic. Licitaţia pentru obiecte de artă trebuia să aibă loc în vila auto-intitulatului moştenitor al Casei Regale, dar el a refuzat să îl lase pe executorul judecătoresc să intre. Aşa că acesta a încercat să îşi facă meseria...în stradă.

În faţa vilei lui Paul al României are loc o licitaţie neobişnuită. Pe trotuar. Obiectele de artă sunt expuse în remorca unui camion de marfă.

În tricou, pantaloni scurţi şi încălţat cu adidaşi, un iubitor de artă se apropie de duba încărcată cu obiectele "regale" confiscate şi aruncă o privire de ansamblu. Chiar dacă a refuzat bustul, recunoaşte autorii tablourilor şi ar fi dispus să plătească.

La licitaţia de pe trotuar, vin, însă, şi poliţiştii care cer documente.

Organizatorii licitaţiei închid maşina valoroasă şi caută alt loc în care să vândă bunurile lui Paul al României.

Tablourile, busturile şi celelalte obiecte de artă au fost confiscate de executori după ce acesta a pierdut un proces cu un ziarist britanic. Jurnalistul trebuie să primească de la Paul al României aproape două milioane de lire sterline.

Marco Houston, jurnalist britanic: „Prinţul a spus că mi-a împrumutat mie bani, ceea ce este incorect. Eu l-am dat în judecată şi i-am cerut daune morale... suma totală este de 4,7 milioane de lire.”

Paul al României şi jurnalistul britanic s-au cunoscut în urmă cu zece ani. Reporterul l-a denigrat într-un articol, Paul al României a mers la Londra să îi ceară explicaţii, dar au ajuns să se împrietenească. Cel autointitulat Prinţul României şi-ar fi rugat noul amic două lucruri: să scrie ceva defăimător la adresa Principelui Radu şi să îi împrumute două milioane de euro.

Articolul a apărut, iar soţul Principesei Moştenitoare Margareta l-a dat în judecată pe reporter. A câştigat procesul şi i-a cerut despăgubiri, iar jurnalistul s-a îndreptat la rândul său împotriva lui Paul, personaj controversat, care nu a fost niciodată recunoscut de Casa Regală ca moştenitor al tronului, aşa cum se pretinde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri