Percheziţii la un salon de masaj erotic. Fetele erau angajate după ce erau „testate” de administratorul salonului

Data publicării:
160701_diicot_captura_cocaina_00_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganes

Cinci persoane suspectate de trafic de minori şi proxenetism vor fi audiate, după ce în Iaşi au fost făcute mai multe percheziţii, inclusiv la un salon de masaj erotic, unde anchetatorii aveau informaţii că fete, inclusiv minore cu vârste între 15 şi 17 ani, erau exploatate sexual. Tinerele erau recrutate cu precădere din familii dezorganizate, cu o situaţie financiară precară, iar înainte de a fi angajate susţineau un „test”, fiind determinate de către administratorul salonului să întreţină raporturi sexuale cu el, relatează News.ro.

160701_diicot_captura_cocaina_00_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Procurorii DIICOT au descins joi la un salon de masaj erotic din Iaşi după ce au avut informaţii că mai multe tinere, inclusiv minore cu vârste între 15 şi 17 ani, erau exploatate sexual.

Salonul de masaj este administrat de două persoane, soţ şi soţie, care se ocupau de racolarea fetelor.

Procurorii DIICOT Iaşi au făcut, joi şase percheziţii în municipiul Iaşi, între care una la sediul salonului situat în centrul oraşului. În anchetă sunt vizate cinci persoane, care ar fi comis infracţiunile de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în zona centrală a municipiului Iaşi funcţionează clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecţi, soţ şi soţie, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului.

Tinerele erau recrutate din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate, persoanele vătămate susţineau un „test”, în sensul că administratorul salonului profita de naivitatea tinerelor determinându-le să întreţină cu acesta raporturi sexuale.

„În tactica recrutării, suspectul a uzitat mai multe tertipuri, respectiv le promitea tinerelor câştiguri de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau aplica metoda „lover boy” pentru ca persoanele vătămate să devină mai uşor de manipulat”, susţin procurorii.

Modul de recrutare se realiza prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât şi din Republica Moldova.

După ce erau recrutate, tinerele erau plasate soţiei care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienţilor şi remunerarea fetelor.

„Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuinţă, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a oraşului. Dacă iniţial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întreţină raporturi sexuale cu clienţii. De asemenea, unele dintre victime, după ce activau o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituţia în apartamente închiriate şi puse la dispoziţia lor de către suspecţi”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci există date şi indicii că suspecţii au exploatat mai multe tinere, majore şi minore.

Din activitatea prestată de către tinere, administratorii salonului au încasat sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare şi au achiziţionat mai multe bunuri.

În timpul percheziţiilor au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă iar într-o locaţie închiriată de către suspecţi pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o persoană vătămată minoră.

În total, cinci persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri