Video Poliția spune că agentul care a intervenit în cazul șoferului scăpat de forțele de ordine „a fost foarte ferm”

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captură video

Polițistul care a intervenit în cazul șoferului ce nu voia să se predea forțelor de ordine din Capitală „pe undeva poate nu a îndeplinit” toate atribuțiile pe care le avea în acel moment, dar „a fost foarte ferm", spune Comisarul-șef Bratu Ionel, șef Serviciu Accidente Rutiere.

„Nu aș vrea să mă pronunț eu dacă au acționat sau nu corect. Sunt alte instituții ale statului care pot face treaba asta.

Toată noaptea s-au desfășurat activități în vederea prinderii celui în cauză.

La sediul secției a fost testat cu aparatul alcooltest și aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ pentru ambele situații.

A fost condus la INML pentru recoltarea de mostre biologice și așteptăm rezultatul acestor analize.

S-a plecat în urmărirea lui imediat, numai că viteza lui de deplasare fiind foarte mare, nu a fost prins imediat. Mașina a fost identificată la foarte scurt timp în zona Timpuri Noi. Dimineață la ora 7.00 a fost prins de polițiștii Secției 19”, a declarat șeful Serviciului Accidente Rutiere.

Acesta a spus că în cazul în care un șofer nu oprește la semnalele agentului de la Poliția Rutieră, „acesta solicită sprijin când constată că situația îl depășește”.

„Se poziționează în așa fel încât să nu poată fi lovit nici în față nici în spate și, dacă situația impune, solicită sprijin”, a adăugat comisarul-șef.

Bratu Ionel mai spune că „pe undeva poate nu s-au îndeplinit toate aceste aspecte, dar, în opinia noastră, polițistul a făcut tot ce i-a stat în putere ca să îl legitimeze. Din contră, au venit și colegi de la Jandarmerie și totuși nu a putut fi dat jos din mașină”.

„Poate nu i-a fost foarte clar nici lui ce să facă în momentul acela, pentru că situațiile depind de la caz la caz, nu e un standard să spui că fiecare face exact cum te aștepți. Omul reacționează fiecare în felul lui și polițistul trebuie să fie pregătit să reacționeze.

Mi s-a părut că polițistul rutier a fost foarte ferm.

Poate ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede”, a afirmat comisarul-șef.

Polițiștii au avut nevoie de 11 ore pentru a-l prinde pe șoferul care a umilit doi polițiști de la Rutieră și patru jandarmi. L-au căutat toată noaptea, timp în care el ar fi petrecut în centrul Capitalei ore în șir și a postat pe rețele sociale mesaje amenințătoare la adresa forțelor de ordine. Joi dimineață, bărbatul de 26 de ani a fost prins.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri